Új év, új kezdet

2017. február 13.

Mivel irodai működésünk tizedik évébe léptünk, úgy gondoltuk, hogy eljött az ideje egy újabb ötletünk kivitelezésének. Fél éve indítottuk el önkéntes platformunkat.

 

Mivel irodai működésünk tizedik évébe léptünk, úgy gondoltuk, hogy eljött az ideje egy újabb ötletünk kivitelezésének. Fél éve indítottuk el önkéntes platformunkat. Azóta is folyamatosan dolgozunk rajta, fejlesztjük, új lehetőségeket keresünk a bővítésére. A platz.ro eszköze a helyi önkéntességi tevékenységek fejlődésének, hosszú távon azokat hivatott segíteni. Hogy ez mekkora munka? Elég, ha csak azt mondjuk, ebben közel másfél éves befektetett energia van.

Nemsokára pedig újabb fejlesztések következnek. Ezek egyike a blog elindítása, egy úgymond „közéleti” blogé, ahol a mindennapi életet más perspektívából mutatjuk be, mint a megszokott.


Szó lesz itt önkéntességről, kis közösségekről, követendő példákról és gyakorlatokról, pozitív gondolatokról, újdonságról, ifjúságról, részvételről, bekapcsolódásról, mindenről - ami minket meghatároz. Igyekszünk rövidek, lényegre törőek és tárgyilagosak lenni.
Alakuló csapatunk törekszik a rendszeres publikálásra, bízunk benne, hogy elnyeri a tetszéseteket!


A többi legyen meglepetés. Ha szeretnétek bekapcsolódni, témabeli javaslatotok, vagy megjegyzésetek lenne, forduljatok hozzánk bizalommal az info@turuliroda.ro címen.

Furus Levente

„Adni jó!” - beszélgetés Wolf Katival az önkéntességről

2018. február 22.

Wolf Kati neve az erdélyi közönség számára sem ismeretlen, sikeres énekesnői karrierjének köszönhetően, azonban kevesen tudják róla, hogy hivatása mellett fontosnak tartja az önkéntes munkavégzést is. Már több éve végez karitatív munkát az Ökumenikus Segélyszervezetnél, e tevékenységéről, illetve az itt szerzett tapasztalatairól mesélt a platz.ro blogjának.

bővebben »

Önkéntesség a TED tükrében

2018. február 8.

A TED talks 1984-ben jött létre, akkor még egy konferencia volt, melyen a „Technology, Entertainment and Design” vagyis a technológia, a szórakoztatás és a dizájn összekapcsolódása jelentette a témát. Mára azonban óriási hírnévre és elismerésre tett szert.

bővebben »

Tanulj, mint egy önkéntes

2018. január 12.

Milyen jelenleg az önkéntesség itt hazánkban? Miért foglalkozik vele valaki, amikor nem is fizetnek az elvégzett munkáért? Miért érdemes elvállalni és hogyan tanulhattok sokat, mint önkéntesek?

bővebben »

Határidő szerint
Aktuális projektek
2018. február
HKSzCsPSzV
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627281234
Mellrák elleni küzdelem világnapja

Mellrák elleni küzdelem világnapja

2017. október 13., péntek
Sepsiszentgyörgy • Kovászna Megyei Vöröskereszt

A mellrák elleni küzdelem világnapja alkalmából önkénteseink rózsával lepték meg [...]

bővebben »

Lifesaver t-shirt design - Verseny

Lifesaver t-shirt design - Verseny

2017. február 22., szerda
Kovászna megye • Kovászna Megyei Vöröskereszt

A Kovászna Megyei Vöröskereszt immár 2. alkalommal hirdeti meg design versenyét, amely a [...]

bővebben »

Ifjúsági tevékenység-sorozat a TURUL irodánál

Ifjúsági tevékenység-sorozat a TURUL irodánál

2017. február 6., hétfő
Turulmadár Ifjúsági Iroda

Január utolsó napjával új foglalkozást indítottunk a Turulmadár Ifjúsági Iroda [...]

bővebben »