A 2015-ös év a turulirodánál

2016. január 10.

Sikeres évet tudhat maga mögött a lassan tíz éves születésnapját ünneplő Turulmadár Ifjúsági Iroda. Tavaly összesen 1825 személy vett részt programjainkon, önkénteseink 3048 önkéntes órányit dolgoztak az események megvalósításán.

Sikeres évet tudhat maga mögött a lassan tíz éves születésnapját ünneplő Turulmadár Ifjúsági Iroda. Tavaly összesen 1825 személy vett részt programjainkon, önkénteseink 3048 önkéntes órányit dolgoztak az események megvalósításán. Bővült a Berde Mózsa Kör nevet viselő gyermekfoglalkoztató programunk; partnerségek révén összesen 108 gyermek vett részt a foglalkozásokban heti rendszerességgel. Programjainkat, rendezvényeinket összesen 40 partner cég és intézmény, valamint magánszemély segítette. Itt külön kiemeljük a Nasa Prod Kft.-t, amely heti rendszerességgel biztosít péksüteményeket a sepsiszentgyörgyi gyermekek foglalkoztatásának idejére, valamint a Kiwanis Clubot és Bán Tibor magánszemélyt, akik karácsonykor szereztek a gyermekeknek kitörő örömet. Újdonságnak számít, a DOFE (The Duke of Edinburgh’s Award) program elindítása és akkreditáció megszerzése, ennek keretében két mentor segíti 25 fiatal fejlődését, összesen 20 szakképzett oktató segítségével.

Támogatások szempontjából sikeresen lezárásra került a Fedezd fel az önkéntesség világát! című projektünk, amelynek keretében Berde Mózsa Kör programunkat bővítettük, és egy hatékony önkéntes kampányt sikerült megvalósítanunk a fiatalok számára. Ennek folyatásaként elkezdődött Önkéntes Közösség című projektünk, amelynek keretében a Berde Mózsa kör kiterjesztésére, és egy önkéntes platform fejlesztésére kerül sor. Mindkét pályázat a Norvég Civil Alap Románia támogatásával valósult és valósul meg. Sikerült elindítani kerékpárkölcsönzőnket kilenc új kerékpárral, amely a 2016-os évtől áll a fiatalok rendelkezésére.

Pénzügyi szempontból a leszerződött pályázatok teljes összege, önrész nélkül, 247.586 RON, a 2015-2017-es időszakra. Több mint 150 személy ajánlotta fel személyi jövedelemadójának 2%-át, ennek teljes összege 4.636,43 RON. Adományokból, Régi Idők Karácsonya programunkból összesen 2.735 RON folyt be az egyesülethez. Az év végén a Francia Nagykövetség díjazta irodánkat, az elnyert összeg 5000 EURÓ. Ebből a keretből kerékpáriskola beindítására kerül sor 2016-ban. A kerékpáriskola és a megszokott programok mellet egy, a fiatalok közösségbe bekapcsolását szolgáló, projekttel jelentkezik az iroda, amelyet 724 pályázatból választott ki az értékelő bizottság, értéke 66.000 RON, támogató a Civil Innovációs Alap.

Köszönjük önkénteseinknek az elvégzett munkát, támogatóinknak és partnereinknek a bizalmat!

Furus Levente, elnök

„Adni jó!” - beszélgetés Wolf Katival az önkéntességről

2018. február 22.

Wolf Kati neve az erdélyi közönség számára sem ismeretlen, sikeres énekesnői karrierjének köszönhetően, azonban kevesen tudják róla, hogy hivatása mellett fontosnak tartja az önkéntes munkavégzést is. Már több éve végez karitatív munkát az Ökumenikus Segélyszervezetnél, e tevékenységéről, illetve az itt szerzett tapasztalatairól mesélt a platz.ro blogjának.

bővebben »

Önkéntesség a TED tükrében

2018. február 8.

A TED talks 1984-ben jött létre, akkor még egy konferencia volt, melyen a „Technology, Entertainment and Design” vagyis a technológia, a szórakoztatás és a dizájn összekapcsolódása jelentette a témát. Mára azonban óriási hírnévre és elismerésre tett szert.

bővebben »

Tanulj, mint egy önkéntes

2018. január 12.

Milyen jelenleg az önkéntesség itt hazánkban? Miért foglalkozik vele valaki, amikor nem is fizetnek az elvégzett munkáért? Miért érdemes elvállalni és hogyan tanulhattok sokat, mint önkéntesek?

bővebben »

Határidő szerint
Aktuális projektek
2018. február
HKSzCsPSzV
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627281234
Mellrák elleni küzdelem világnapja

Mellrák elleni küzdelem világnapja

2017. október 13., péntek
Sepsiszentgyörgy • Kovászna Megyei Vöröskereszt

A mellrák elleni küzdelem világnapja alkalmából önkénteseink rózsával lepték meg [...]

bővebben »

Csütörtökön bemutatjuk a Tandem Kerékpáriskolát

Csütörtökön bemutatjuk a Tandem Kerékpáriskolát

2017. február 25., szombat
Sepsiszentgyörgy, Lábas Ház, 8-as terem - Turulmadár Ifjúsági Iroda. • Turulmadár Ifjúsági Iroda

Kedves érdeklődök, önkéntesek, oktatói programba jelentkezők! Március 2-án, [...]

bővebben »

Lifesaver t-shirt design - Verseny

Lifesaver t-shirt design - Verseny

2017. február 22., szerda
Kovászna megye • Kovászna Megyei Vöröskereszt

A Kovászna Megyei Vöröskereszt immár 2. alkalommal hirdeti meg design versenyét, amely a [...]

bővebben »