Bergen Sepsiszentgyörgy kapcsolat épül

2016. május 3., kedd • Sepsiszentgyörgy • Turulmadár Ifjúsági Iroda

Kétnapos partnerségi látogatáson vett részt a Turulmadár Ifjúsági Iroda április 21-22-én, Bergen városában, Norvégiában. A bergeni Vitalitetsenteret Frivilligsentral önkéntes központtal való találkozás céljai, a Turuliroda, főként EEA Grants támogatásokból megvalósított programjainak a megismertetése, a bergeni szervezet önkéntes programjainak megismerése, jó gyakorlatok és tapasztalatok cseréje.

Az első nap, a bergeni önkéntes központ munkásságával ismerkedtünk meg, amely kizárólag önkormányzati és kormányzati fenntartású. A partnerek beszámolója révén, azért, mert az önkéntes munkát nagyon fontosnak tekintik, gyakorlatilag, munkahelyszerzés egyik alapfeltétele. A központ, minden korosztály számára futtat programokat, nyelvi kurzusoktól, tánctanításon át a sporttevékenységekkel bezárólag.

A második nap első felében, a Turuliroda mutatkozott be programjaival, bemutatva a Berde Mózsa Kör gyermekprogramot, a DOFE fiataloknak szóló egyéni fejlesztő programot, az önkéntes platformot -platz.ro, és az évente megrendezett egyéb eseményeket. A nap második felében a közös folytatásról esett szó. Így a jövőben, egy közös projektleadásra kerül sor, amelynek keretében ifjúsággal foglalkozó munkatársak tapasztalatcseréjére kerül sor, valamint tárgyalások kezdődnek az önkéntes platform ottani használatának bevezetéséről is. A bemutatón részvett a szervezet vezetője, a megyei önkormányzat munkatársa és központ önkéntesei is. Az önkormányzat munkatársa részéről, akinek feladata a szervezetek segítése, hogy Európai Uniós pályázatokat bonyolítsanak, minden segítséget megkap mindkét szervezet, hogy minél hatékonyabb partnerség épülhessen a közeljövőben.

A találkozó mindkét fél számára hatalmas előrelépés, hiszen van mit tanulniuk egymástól, egymás működéséről és programjairól. A partnerség építés és jó gyakorlatok bemutatása, az EGT 2009-2014 közötti időszakra vonatkozó támogatásából finanszírozott projekt, a Civil Támogatási Alap Romániában program keretén belül.

Családi Hétvége

Családi Hétvége

2018. április 27., péntek
Sepsiszentgyörgy • Kovászna Megyei Vöröskereszt

Ha a Szent György Napok ideje alatt olyan helyre vágyik, ahol egy étel/ital mellett [...]

bővebben »

Mellrák elleni küzdelem világnapja

Mellrák elleni küzdelem világnapja

2017. október 13., péntek
Sepsiszentgyörgy • Kovászna Megyei Vöröskereszt

A mellrák elleni küzdelem világnapja alkalmából önkénteseink rózsával lepték meg [...]

bővebben »

Csütörtökön bemutatjuk a Tandem Kerékpáriskolát

Csütörtökön bemutatjuk a Tandem Kerékpáriskolát

2017. február 25., szombat
Sepsiszentgyörgy, Lábas Ház, 8-as terem - Turulmadár Ifjúsági Iroda. • Turulmadár Ifjúsági Iroda

Kedves érdeklődök, önkéntesek, oktatói programba jelentkezők! Március 2-án, [...]

bővebben »