/img/ico/144.png

A platform célja

Önkéntesek és projektek közötti kapcsolat megteremtése, szervezetek és személyek segítése, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb önkéntest vagy projektet.

Biztosítja a projektek átláthatóságát, önkéntesek bekapcsolódását, az önkéntesség népszerűsítését és az önkéntes órák nyilvántartását.

Szervezeti regisztráció

A platform használatához a szervezetnek regisztrálnia kell, ezt a Belépés Szervezeteknek gombra kattintva lehet megtenni. A regisztrációhoz meg kell adni a szervezet email címét, a jelszót és el kell olvasni és fogadni a működési szabályzatot, majd a Regisztráció gombra kattintunk. A regisztrációt az email címre küldött linkre kattintva erősíthetjük meg. A regisztráció utáni első lépés a Profil kitöltése, majd ezt követően tudunk más szekciókat is kezelni.

Önkéntes regisztráció

A projektekben való részvételhez, az önkéntes órák nyilvántartásához minden személynek regisztrálnia kell.  Ez a Belépés Önkénteseknek gombra kattintva tehető meg. A regisztrációhoz meg kell adni az email címet, a jelszót és el kell olvasni és fogadni a működési szabályzatot, majd a Regisztráció gombra kattintunk.  A regisztrációt az email címre küldött linkre kattintva erősíthetjük meg. A regisztráció utáni első lépés a profil kitöltése, majd ezt követően tudjuk a Kreditek szekciót kezelni.

Működése:

A platform egy internet alapú felhasználói felület, amely számítógépen, tabletten és telefonon egyaránt használható. A főoldalon a honlap menüjét, a legújabb projekteket, híreket és információkat láthatjuk.

A platform működése alapján két részre osztható, éspedig a szervezetek felülete, valamint az önkéntességet vállaló személyek felülete. A megfelelő használthoz, népszerűsítéshez mindkét félnek regisztrálnia kell. Ezt a Belépés Szervezeteknek vagy Belépés Önkénteseknek gombokra kattintva tehetjük meg, lásd fennebb.

A regisztrációt követően a Profil feltöltése következik, kitöltése után lehet feltölteni a további adatokat. A szervezetek a Projektek-re kattintva tölthetik fel projektjeiket, módosíthatják régebbi projektjeiket és tehetik közzé a nagyközönség számára. A Hírek gomb alatt a friss eseményeket, híreket lehet közzétenni. A Kreditek gomb projektek és önkéntesek kezelésére szolgál. Itt láthatjuk, hogy egy adott projekten hány önkéntes hány órát dolgozott összesen. Itt külön projektenként listázhatjuk az önkénteseket. A listázást követően ellenőrizhetjük, hogy a projektben résztvevő önkéntes, megfelelő óraszámot tüntetett-e fel, ha nem, akkor ezt a megfelelő megjegyzés keretében módosíthatjuk. A Lekérdezések gomb egy olyan szűrőfelület, amelynek beállításával lekérhetjük egy projekt önkénteseit, óraszámát egy adott időszakra, vagy akár egy egész évre vonatkozó kimutatást is készíthetünk tevékenységünkről.

Az önkéntesek a profiljuk kitöltését követően önkéntes órájukat a Kreditek gomb alatt kezelhetik. Itt láthatjuk a projektet, amelyikben részt vettünk vagy részt veszünk és itt írhatjuk be a ledolgozott órát, az adott projektnek megfelelően. Az önkéntes a ledolgozott óraszámait önmaga vezeti fel, minden esetben.  Az óraszámot a projekt koordinátora hagyja jóvá vagy módosítja megfelelő megjegyzéssel. Az óraszám csak akkor érvényes és akkor kerül be az összesítőbe, ha a szervezet koordinátora ezt már jóváhagyta.

A Főoldalra való visszalépés az Önkéntes Közösség logóra kattintva történik.

A szervezetek által közétett projekteket a PROJEKTEK gomb alatt tekinthetjük meg.

ÖNKÉNTESEK gomb azon személyek profilját tartalmazza, akik szeretnének bekapcsolódni egy önkéntes projektbe.

Különböző szűrési lehetőségek segítségével rákereshetünk a megfelelő projektre és személyre. Itt alkalmunk van jelentkezni a nekünk tetsző projektbe. Szervezetként a profil alapján a nekünk tetsző személyt meghívhatjuk, hogy csatlakozzon a projektbe illetve részt vegyen a tevékenységben, mint önkéntes.

A HÍREK gomb alatt tájékozódhatunk a szervezetek által közzétett legfrissebb eseményekről, hírekről, programokról.

Az ÖNKÉNTESSÉGRŐL gomb az önkéntes törvényt, az önkéntesség fogalmát illetve pár érdekességet mutat be az önkéntesség világából.

A BLOG egy olyan felület, amely tartalmazza önkéntesek, véleményformálók és más személyek gondolatit.

A Top Önkéntesek és Top Szervezetek szekció a legeredményesebb öt önkéntest és szervezetet mutatja be, az önkéntes órák alapján.

A használathoz illetve önkéntesek meghívásához a projektbe, a teljes profil megtekintéshez, az önkéntes órák nyilvántartásához, hírek és projekt közzétételéhez minden esetben be kell jelentkezni.

Kreditek felhasználása

A kreditek összességét az önkéntes órák száma adja egy adott szervezetnél.

Egy önkéntes óra = egy kredit. A krediteket csapatépítésre és szervezetfejlesztésre lehet fordítani a saját szervezet keretében. A kreditek nem használhatók fel egyénileg, saját célok megvalósítására.

Az adott évben összegyűjtött kreditek csak a következő évben kerülhetnek felhasználásra és nem vihetők át más évekre, nem halmozhatók fel. A felhasználás előzetes egyeztetés alapján történik, a platformot működtető szervezet és a felhasználó szervezet képviselője között. A megvalósulásról a felhasználó be kell számoljon írásban és azt el kell küldje a Turulmadár Ifjúsági Irodának.

A kreditrendszerbe csak az első tíz szervezet kerülhet be az adott évből.

A kreditrendszerbe a partnerek bevonása folyamatban van, ennek véglegesítésére 2016. szeptemberéig kerül sor. Erről minden szervezetet tájékoztatunk.

Működtető

A platform működtetője a Turulmadár Ifjúsági Iroda.

Az egyesület fiatalok és gyermekek fejlesztésével, oktatásával és különböző események megszervezésével foglalkozik.

Küldetés: A helyi fiatalok szellemi-lelki és értékorientált nevelése egy egészséges kulturális közegben.

Tevékenységeink:

  • Berde Mózsa Kör működtetése, oktatás és fejlesztés hátrányos helyzetű gyermekek számára.
  • Nagy Műveltségi és Önkéntes Kupa vetélkedők szervezése fiataloknak.
  • DOFE (The Duke of Edinburgh'sAward) – fiatalokat fejlesztő mentorprogram működtetése.
  • Különböző események, rendezvények szervezése.
  • Önkéntesség népszerűsítése.
  • Kiadványok szerkesztése és kiadása.
  • Ifjúsági iroda működtetése.

További információk a turuliroda.ro honlapon vagy a  facebook.com/turuliroda közösségi oldalon.

Kisfilmeket eseményekről, programjainkról a youtube.com/turuliroda csatornánkon lehet meg.

Támogatók

Fő támogató: Norvég Civil Alap Románia, az EEA Grants-on keresztül.

Az EGT 2009-2014 közötti időszakra vonatkozó támogatásából finanszírozott projekt, a Civil Támogatási Alap Romániában program keretén belül. Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az EGT 2009-2014 hivatalos álláspontját. Minden felelősség az oldal tulajdonosát terheli, ami a megjelenő adatok igazságtartalmát és helyességét illeti. Az EGT és a Norvég támogatásokkal kapcsolatos hivatalos információk megtalálhatók a www.eeagrants.org honlapon.

Támogató: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Partnerek:

Feltöltés alatt.