Új év, új kezdet

2017. február 13.

Mivel irodai működésünk tizedik évébe léptünk, úgy gondoltuk, hogy eljött az ideje egy újabb ötletünk kivitelezésének. Fél éve indítottuk el önkéntes platformunkat.

 

Mivel irodai működésünk tizedik évébe léptünk, úgy gondoltuk, hogy eljött az ideje egy újabb ötletünk kivitelezésének. Fél éve indítottuk el önkéntes platformunkat. Azóta is folyamatosan dolgozunk rajta, fejlesztjük, új lehetőségeket keresünk a bővítésére. A platz.ro eszköze a helyi önkéntességi tevékenységek fejlődésének, hosszú távon azokat hivatott segíteni. Hogy ez mekkora munka? Elég, ha csak azt mondjuk, ebben közel másfél éves befektetett energia van.

Nemsokára pedig újabb fejlesztések következnek. Ezek egyike a blog elindítása, egy úgymond „közéleti” blogé, ahol a mindennapi életet más perspektívából mutatjuk be, mint a megszokott.


Szó lesz itt önkéntességről, kis közösségekről, követendő példákról és gyakorlatokról, pozitív gondolatokról, újdonságról, ifjúságról, részvételről, bekapcsolódásról, mindenről - ami minket meghatároz. Igyekszünk rövidek, lényegre törőek és tárgyilagosak lenni.
Alakuló csapatunk törekszik a rendszeres publikálásra, bízunk benne, hogy elnyeri a tetszéseteket!


A többi legyen meglepetés. Ha szeretnétek bekapcsolódni, témabeli javaslatotok, vagy megjegyzésetek lenne, forduljatok hozzánk bizalommal az info@turuliroda.ro címen.

Furus Levente

Mentorkodás, ablak a fiatalok világára

2018. május 23.

Az elkövetkezendő pár hétben a DofE program mentoraival és munkatársaival ismerkedhettek meg. Az interjúkból ki fog derülni, hogy milyen programokba kapcsolódhatok be, ugyanakkor a mentorok, oktatók arról is mesélni fognak, milyen emlékezetes pillanatokkal gazdagotak munkájuk során. Reméljük ezek az interjúk hozzásegítenek ahhoz, hogy bepillantást kapjatok a DofE program életébe! Jó olvasást kívánunk!

bővebben »

Tévhitek és félreértések 2%-os felajánlásban

2018. február 24.

A 2%-os kampányok kapcsán gyakran fordulnak hozzánk kérdésekkel, ezért úgy gondoltuk összegyűjtünk néhány választ és tippet, amit tudnotok kell, mielőtt kitöltitek az űrlapot.

bővebben »

„Adni jó!” - beszélgetés Wolf Katival az önkéntességről

2018. február 22.

Wolf Kati neve az erdélyi közönség számára sem ismeretlen, sikeres énekesnői karrierjének köszönhetően, azonban kevesen tudják róla, hogy hivatása mellett fontosnak tartja az önkéntes munkavégzést is. Már több éve végez karitatív munkát az Ökumenikus Segélyszervezetnél, e tevékenységéről, illetve az itt szerzett tapasztalatairól mesélt a platz.ro blogjának.

bővebben »

Határidő szerint
Aktuális projektek
2024. június
HKSzCsPSzV
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Családi Hétvége

Családi Hétvége

2018. április 27., péntek
Sepsiszentgyörgy • Kovászna Megyei Vöröskereszt

Ha a Szent György Napok ideje alatt olyan helyre vágyik, ahol egy étel/ital mellett [...]

bővebben »

Mellrák elleni küzdelem világnapja

Mellrák elleni küzdelem világnapja

2017. október 13., péntek
Sepsiszentgyörgy • Kovászna Megyei Vöröskereszt

A mellrák elleni küzdelem világnapja alkalmából önkénteseink rózsával lepték meg [...]

bővebben »

Lifesaver t-shirt design - Verseny

Lifesaver t-shirt design - Verseny

2017. február 22., szerda
Kovászna megye • Kovászna Megyei Vöröskereszt

A Kovászna Megyei Vöröskereszt immár 2. alkalommal hirdeti meg design versenyét, amely a [...]

bővebben »