A 2015-ös év a turulirodánál

2016. január 10.

Sikeres évet tudhat maga mögött a lassan tíz éves születésnapját ünneplő Turulmadár Ifjúsági Iroda. Tavaly összesen 1825 személy vett részt programjainkon, önkénteseink 3048 önkéntes órányit dolgoztak az események megvalósításán.

Sikeres évet tudhat maga mögött a lassan tíz éves születésnapját ünneplő Turulmadár Ifjúsági Iroda. Tavaly összesen 1825 személy vett részt programjainkon, önkénteseink 3048 önkéntes órányit dolgoztak az események megvalósításán. Bővült a Berde Mózsa Kör nevet viselő gyermekfoglalkoztató programunk; partnerségek révén összesen 108 gyermek vett részt a foglalkozásokban heti rendszerességgel. Programjainkat, rendezvényeinket összesen 40 partner cég és intézmény, valamint magánszemély segítette. Itt külön kiemeljük a Nasa Prod Kft.-t, amely heti rendszerességgel biztosít péksüteményeket a sepsiszentgyörgyi gyermekek foglalkoztatásának idejére, valamint a Kiwanis Clubot és Bán Tibor magánszemélyt, akik karácsonykor szereztek a gyermekeknek kitörő örömet. Újdonságnak számít, a DOFE (The Duke of Edinburgh’s Award) program elindítása és akkreditáció megszerzése, ennek keretében két mentor segíti 25 fiatal fejlődését, összesen 20 szakképzett oktató segítségével.

Támogatások szempontjából sikeresen lezárásra került a Fedezd fel az önkéntesség világát! című projektünk, amelynek keretében Berde Mózsa Kör programunkat bővítettük, és egy hatékony önkéntes kampányt sikerült megvalósítanunk a fiatalok számára. Ennek folyatásaként elkezdődött Önkéntes Közösség című projektünk, amelynek keretében a Berde Mózsa kör kiterjesztésére, és egy önkéntes platform fejlesztésére kerül sor. Mindkét pályázat a Norvég Civil Alap Románia támogatásával valósult és valósul meg. Sikerült elindítani kerékpárkölcsönzőnket kilenc új kerékpárral, amely a 2016-os évtől áll a fiatalok rendelkezésére.

Pénzügyi szempontból a leszerződött pályázatok teljes összege, önrész nélkül, 247.586 RON, a 2015-2017-es időszakra. Több mint 150 személy ajánlotta fel személyi jövedelemadójának 2%-át, ennek teljes összege 4.636,43 RON. Adományokból, Régi Idők Karácsonya programunkból összesen 2.735 RON folyt be az egyesülethez. Az év végén a Francia Nagykövetség díjazta irodánkat, az elnyert összeg 5000 EURÓ. Ebből a keretből kerékpáriskola beindítására kerül sor 2016-ban. A kerékpáriskola és a megszokott programok mellet egy, a fiatalok közösségbe bekapcsolását szolgáló, projekttel jelentkezik az iroda, amelyet 724 pályázatból választott ki az értékelő bizottság, értéke 66.000 RON, támogató a Civil Innovációs Alap.

Köszönjük önkénteseinknek az elvégzett munkát, támogatóinknak és partnereinknek a bizalmat!

Furus Levente, elnök

Mentorkodás, ablak a fiatalok világára

2018. május 23.

Az elkövetkezendő pár hétben a DofE program mentoraival és munkatársaival ismerkedhettek meg. Az interjúkból ki fog derülni, hogy milyen programokba kapcsolódhatok be, ugyanakkor a mentorok, oktatók arról is mesélni fognak, milyen emlékezetes pillanatokkal gazdagotak munkájuk során. Reméljük ezek az interjúk hozzásegítenek ahhoz, hogy bepillantást kapjatok a DofE program életébe! Jó olvasást kívánunk!

bővebben »

Tévhitek és félreértések 2%-os felajánlásban

2018. február 24.

A 2%-os kampányok kapcsán gyakran fordulnak hozzánk kérdésekkel, ezért úgy gondoltuk összegyűjtünk néhány választ és tippet, amit tudnotok kell, mielőtt kitöltitek az űrlapot.

bővebben »

„Adni jó!” - beszélgetés Wolf Katival az önkéntességről

2018. február 22.

Wolf Kati neve az erdélyi közönség számára sem ismeretlen, sikeres énekesnői karrierjének köszönhetően, azonban kevesen tudják róla, hogy hivatása mellett fontosnak tartja az önkéntes munkavégzést is. Már több éve végez karitatív munkát az Ökumenikus Segélyszervezetnél, e tevékenységéről, illetve az itt szerzett tapasztalatairól mesélt a platz.ro blogjának.

bővebben »

Határidő szerint
Aktuális projektek
2024. június
HKSzCsPSzV
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Családi Hétvége

Családi Hétvége

2018. április 27., péntek
Sepsiszentgyörgy • Kovászna Megyei Vöröskereszt

Ha a Szent György Napok ideje alatt olyan helyre vágyik, ahol egy étel/ital mellett [...]

bővebben »

Mellrák elleni küzdelem világnapja

Mellrák elleni küzdelem világnapja

2017. október 13., péntek
Sepsiszentgyörgy • Kovászna Megyei Vöröskereszt

A mellrák elleni küzdelem világnapja alkalmából önkénteseink rózsával lepték meg [...]

bővebben »

Csütörtökön bemutatjuk a Tandem Kerékpáriskolát

Csütörtökön bemutatjuk a Tandem Kerékpáriskolát

2017. február 25., szombat
Sepsiszentgyörgy, Lábas Ház, 8-as terem - Turulmadár Ifjúsági Iroda. • Turulmadár Ifjúsági Iroda

Kedves érdeklődök, önkéntesek, oktatói programba jelentkezők! Március 2-án, [...]

bővebben »